28/04/2009

april 28

I dag höll jag och Alex på att bli utan lektioner, i och med att nationella prov ställde in det mesta. Men så ordnade det sig så att vi fick gå på en mattelektion Jonas hade med en naturtvåa. "Ja, matte B har jag ju trots allt läst så det blir säkert bra", tänkte jag, gick in i salen, satte mig på en stol med observationspennan i högsta hugg och sa hej till eleverna. Jonas började gå igenom några slags vinklar i cirklar, och det hela kallades tan-någonting och det var k-ett och k-två och minus ett gäller och rätvinkligt och nittio grader och gud vet vad. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det här stötte jag då aldrig på i matte B. Ungefär i den stunden gick det upp för mig att jag hade hamnat på en lektion i matte D. Inte B. Det här med hörseln, ni vet...

Så om ni tänker er trettiofyra stycken Einsteins plus lilla jag i samma sal. Jag vet inte ens vad algebra betyder. Man kan säga att jag var semester-Einstein mitt bland alla vardag-Einsteins. Jag satt där, i en tämligen ledig pose på en sten, iklädd en sexigt uppknäppt pikétröja, tighta shorts med sportig rand samt käcka damsandaler, med håret så där galet tillrufsat som bara klär ett riktigt snille. Jag lutade mig aningens bakåt, blinkade lite flirtigt med högra ögat, tog ett djupt andetag och lät havslukten sippra in i mina utvidgade näsborrar. Exakt så tar man sig igenom en matte D-lektion.

27/04/2009

april 27

"Jag var ointresserad av skolan, men eftersom jag läste mycket har jag ändå fått något slags språklig bildning. Jag tror att läsa mycket är bland det bästa man kan göra." - Nina Hemmingsson

26/04/2009

april 26

Ett fragment av min världsbild föll ur mönstret i går kväll. Det handlar om Åmål. Victoria berättade för mig att Åmål ligger förhållandevis nära Mellerud, det vill säga vid Vänern vilket betyder att Åmål tillhör södra Sverige (för mig räknas allt söder om Uppsala till södra Sverige). Allt jag vet om Åmål är att Fucking Åmål handlar om denna stad. Jag har, i hela mitt liv, trott att Åmål ligger i norra Sverige. Typ Dalarna, Norrbotten, Ångermanland. Där någonstans. Jag har tänkt Luleå, Umeå, Åmål. Det passar ju in där. Åmål passar in där uppe.

Och ni vet
i Fucking Åmål, där får jag intrycket av att Åmål är så där bonnigt, dött och tråkigt som allt är där uppe i norra Sverige. Därför har jag utifrån filmen dragit slutsatsen att Åmål ligger där uppe någonstans. Och så ringer Victoria och berättar att så inte är fallet. Det är förjävligt. Liksom att Elin och Agnes bara äh men hallå vi är lite wild and crazy och drar till Stockholm, och så ligger Åmål inte ens utanför resten av civilisationen. Min världsbild! Den blöder! Jag kommer aldrig mer att kunna se Fucking Åmål och skratta lika gott åt jag vill knarkaaaa eller den där bonnige moppekillen Johan.

That's how obildad jag är. Jag vet ingenting om Sveriges geografi. När jag gick i mellanstadiet kunde jag alla Sveriges landskap; nu skulle jag nog bara kunna räkna upp strax över hälften. Det jag sitter här och tänker på är att jag är skyldig Åmål något slags ursäkt. Därför ska jag nu se till att lära mig lite mer om denna stad. Och det ska ni också. Nu kör vi.

Åmål ligger i Dalsland, det vill säga på ungefär samma våglängd som Södermanland fast på andra sidan av Sverige. Av någon anledning är Åmål Dalslands enda stad. Det är dock en ganska liten stad, med omkring 9000 invånare. Under fyra dagar varje sommar arrangeras en stor bluesfestival i Åmål. Några av stadens kändisar är medlemmarna i Kid Down, och även en av medlemmarna i Mobbade Barn Med Automatvapen. För övrigt är Fucking Åmål inte ens inspelad i Åmål, utan i Trollhättan. Hmpf. All denna fina information fann jag på Wikipedia. Så klart.

25/04/2009

april 25

I går kväll någon gång efter sju fick jag ett sms från Jessica, där hon frågade om jag ville gå på båtspelning med henne. Eftersom jag gårdagkvällen till ära var väldigt spontan av mig sa jag javisst och hookade alltså upp med Jessica vid åtta någon gång. Vi gick till M/S Linné-båten som står i hamnen. Banden som spelade var Deviniance och Endorphins. Innan spelningen började hann Jessica och jag snacka temavecka med några medietreor. Mycket trevligt. Träffade även Fredrik och Ted, de är så mysiga. Drack kaffe och tittade på progressiv rockmusik, gjorde de. Äkta lärare. Sådant kommer ju jag också att göra när jag blir lärare, förstår ni väl.

Jag såg hela Deviniance-spelningen men gick efter några Endorphins-låtar, eftersom jag blev så trött. Det är Deviniance ni ser på bilden ovan, men den är inte tagen på gårdagens spelning.

22/04/2009

april 22

Redigerad 28 februari 2016:

Ibland skriver jag något och läser det inte förrän flera månader senare. Så var fallet med följande:

[...] alla mina bokstäver är fyllda av cancer alla mina ord är fyllda av kärlek.

20/04/2009

april 20



Jag tror jag dör eller lever.
Hajen har officiellt blivit en röd blodkropp i mitt omlopp. Hon flyter runt, runt, runt. Jag får inte råka skära mig i handen, eller skrapa knäet i asfalten, för då kanske Hajen försvinner ur min kropp. Och jag vill ha henne kvar.

18/04/2009

april 18

Jag har inga ord kvar i kväll. Mina nya skivor är breathtaking, för att använda lite svengelska. Jag dricker te. Allt Elliott Smith sjunger petar som en avbruten skogspinne rakt in i bröstkorgen. Jag återkommer inte förrän i morgon.

april 18


Givetvis har jag köpt skivor i dag, det är ju det den här dagen är till för. Record store day, alltså. Jag hookade upp med Jessica på stan, och efter en stunds bläddrande bland skivor fikade vi på Coffeehouse. Det är det enda stället (förutom donken) som inte stänger typ fyra i den här stan. Det var som vanligt trevligt att träffa Jessica. Vi hann prata om både det ena och det andra och det tredje. Sedan rullade vi iväg på våra brädor och kollade ett klistermärke som David har satt upp. Efter det rullade vi (eller gick mest, vi var nog ganska opepp på just skateboardåkande i dag) runt lite i stan. I och med att vi kom på att vi nog inte var så pepp på att åka mer bräda så gick vi skilda vägar. Fin eftermiddag!

Nu njuter jag av de nya skivorna. Det blir nog sen middag i dag, eftersom jag fikade så sent på eftermiddagen. Ska se till att se klart den där Bob Dylan-filmen (I'm Not There; den är för övrigt jätterörig). Sedan har jag en annan film hemma som jag också ska se. Men jag minns inte vilken film det är för jag har inte öppnat Lovefilm-kuvertet än. Det visar sig.

april 18



Lika roligt varje gång. Smelly smelly smelly really bad smelling smelly cat!

april 18

I dag är det Record Store Day! Gå till din lokala skivaffär och köp en skiva eller fem. Lita på att jag ska göra det, i alla fall. I övrigt ska jag städa, plugga och kanske träffa Jessica. Återkommer.

17/04/2009

april 17


Jag vill bara berätta för er, kära läsare, att lövsångaren (se bild) är Sveriges vanligaste fågel. På plats nummer två kommer bofinken. Källa: Kjell Carlsson och Nyhetsmorgon. Det kan ju mycket väl hända att sådan information kommer till nytta en vacker dag.

16/04/2009

april 16

"Hej! Har du körkort snart?" hörde mitt öra någonstans från höger. Jag tittade upp ur motorhuven på pappas bil och såg mina två grannar samt deras hund stå på trottoaren. Snacka om att många människor är inblandade i och medvetna om det här med mitt körkort. Där stod jag och försökte med pappas hjälp lära mig vad allt i motorhuven är för något, och sa till mina grannar att snart har jag körkort. Jag är på g, sa jag.

14/04/2009

april 14

"Har inte du något du ska se [på tv]? Pretty Girls eller Gossip eller Sex and the City eller nåt?" - Mamma till min syster. Det är inte lätt det här med alla programnamn, men ett rätt fick hon i alla fall!

08/04/2009

april 8


Jag lyssnar mycket på den här i dag.

hey, what else can we do now
except roll down the window
and let the wind blow back your hair

april 8



AND IF I HURT YOU THEN I'M SORRY

april 8

Nu ska ni få höra vad Sancho Panza har att säga:

"Ingen vet vad som kan hända, det är många timmar från i dag till i morgon, och på en timme, ja, inom ett ögonblick, kan ett hus störta in. Jag har sett regn falla och solen lysa på samma gång! Mången lägger sig frisk till sängs om kvällen och kan på morgonen inte röra en lem. [...] Ty kärleken, har jag hört sägas, ser genom ett par glasögon, som förvandlar koppar till guld och fattigdom till rikedom och droppar ur rinnande ögon till pärlor."
(Miguel de Cervantes Saavedra - Don Quijote (sid. 248))

07/04/2009

april 7


Ameh vad i hela jävla helvete! Kunde de inte ha sagt lite tidigare att det inte kostar pengar att bli kär? Jag lever liksom på CSN. Fler människor måste börja visa hänsyn i det här landet! Nu ska jag sluta betala folk i mörka gränder och bli kär gratis i stället.

05/04/2009

april 5


Några smakprov på bildernaRecedethesky, fotade i dag hemma hos Clas. Hemma hos Clas finns nämligen en studio; mycket exotiskt! Vi fotade i några timmar, Linn agerade assisten och höll i lampor och grejer (tack!) och killarna spelade (Clas spelade faktiskt så ihärdigt att en trumpinne gick av och flög iväg). Efter allt fotande åt Micke, Clas och jag pizza. Senare kom Anton och Malin hem till Clas igen, och Clas pappa berättade om olika förstärkare. Det var en mycket trevlig eftermiddag. Verkligen.

april 5

Har jag en ny granne? Det är mycket möjligt. Jag har på senare tid börjat lägga märke till att en för mig okänd cykel står parkerad här utanför mitt fönster. Och ibland ser jag en för mig okänd dam kliva av nämnda cykel, för att sedan omsorgsfullt låsa den och gå in i min port. Är hon inte en ny granne måste hon vara en hemlig älskarinna till någon av mina andra grannar. SN brukar inte ha så mycket att skriva om, borde jag ringa och tipsa dem om detta scoop?

april 5

På schemat i dag står följande:

- övningsköra
- handla på ÖB
- handla på Ica
- fota Recedethesky
- läsa klart Säljö plus minst en artikel

Och jag har redan hunnit baka bröd och städa badrummet.

04/04/2009

april 4

03/04/2009

april 3


För ett tag sedan fick jag en förfrågan, via sms, av min mosters man Bosse om jag ville ha några fler Neil Young-skivor. Bosse är det största Neil Young-fanet jag vet. På sin 50-årsfest hade han ställt upp en projektor som på väggen spelade en live-dvd med Young hela festen lång. Hur som haver så tackade jag givetvis ja till Bosses förfrågan, och väntade mig få kanske två skivor i brevinkastet. Jag fick tio. Tio skivor Neil Young-historia. Bosse kallar det sitt Neil Young-projekt. Med de tio skivorna fick jag ett slags booklet, i vilken det finns ett slags introduktion till hela upplevelsen med alla de här skivorna. I slutet av introduktionen står det:

Till sist: fyra versioner av Like a Hurricane, och ibland 14 minuter lång, är sånt man måste stå ut med i Neil Youngs värld. Välkommen.

Så om ni undrar vad jag gör framöver, så studerar jag musikhistoria.

02/04/2009

april 2

Har packat min första flyttlåda! Min bokhylla börjar se riktigt tom ut. Att rensa bort saker är jätteroligt. Jag undrar liksom varför jag har sparat på alla konstiga saker. En av mina konstigaste saker jag har, som jag inte har mage att slänga, är en sombrero jag fick i mina unga dagar av en vän som varit utomlands. Det skulle ni bra gärna vilja se, Bea i sombrero. Lite som Hipp! Hipp!, djur i hatt, liksom.

01/04/2009

april 1


Har ätit blodpudding två dagar i rad nu. Det är ju så gott! I övrigt har jag tvättat, städat, läst kurslitteratur, druckit kaffe och sett på Vänner. Har dessutom vädrat hela lägenheten i flera timmar, helt klart lovely att få in några hekto vårluft. Jag har inte lurat en enda människa i dag. Jag är så duktig. Oskuldsfull som ett nyfött barn. That's me, liksom.

april 1

pekoral löjeväckande text med litterära ambitioner, text som är oavsiktligt komisk, enfaldig skrift, nonsenstext, dravel, smörja, gallimatias, rappakalja