30/10/2010

30 okt

Att dra slutsatser medan man en fredagkväll i oktober tittar på Idol med nittiotalstema:

"Finns det något bättre än Backstreet Boys, liksom?"
"Jag tror inte det."*

* Japp, that's how hardcore jag är!

28/10/2010

28 okt


these stories are so old
how they match your eyes

28 okt

Tar en kopp och försöker slafsa ihop lite ord till hemtentan. Har för övrigt haft växtvärk* i högra knäet ända sedan jag kom hem vid halv fem.

* Victoria påstår att man inte kan ha växtvärk när man redan har växt färdigt. Men jag vet då inte vad det annars skulle kunna vara för slags värk som känns exakt som när man var en hormonstinn pubbe-unge?

26/10/2010

26 okt


Jag vinner. Min tjej är bäst. Hon vet alltid vad jag vill ha. I 1,5-års-present blev jag inte bara bjuden på restaurang, jag fick American Music av Annie Leibovitz också. En bok jag velat ha länge. I den är bland annat den apsnygga bilden på Bruce (se ovan) med. Leibovitz är fantastisk. När jag såg hennes handskrivna post-it-lappar på Fotografiska blev jag lycklig och kände mitt hjärta skutta runt bakom huden.

20/10/2010

20 okt

Det finns en stad i England som heter Bournemouth. Där finns något som liknar svampen vid Stureplan, ett akvarium och en pir med tillhörande strand. Men viktigast av allt är att Bournemouth har ett band vid namn Rapids! De är riktigt sköna. Smyg in på deras MySpace och lyssna på The Elitist, så förstår ni varför. (Och nej, den här gången tipsar jag inte om musik där människor skriker som brunstiga älgar - det här är musik som jag tror passar många av er.)

19/10/2010

19 okt

Öppet brev till jultomten:

Hej tomten,

Härmed vill jag meddela att du kan stryka, tipp-exa eller riva bort alla grejer (okej, det var mest endast skivor och böcker) jag tidigare hade på min önskelista. Nu har jag verkligen bestämt mig. All I want for Christmas allt jag önskar mig i år är muggen nedan. Ursäkta krånglet.

Puss och kram.
Din trogna
Beis

18/10/2010

18 okt

Jag har hällt vatten i kaffebryggaren. Satt i ett filter och fyllt det med lagom mycket kaffepulver. Vi ska se någon dramaserie på ettan. Efter det kommer jag att vilja sova. Hon kommer att vilja vara uppe mer. Bli mer trött. Kanske se Grey's Anatomy. Jag kommer att ta täcket till soffan och medan hon som sjunger Grey's-vinjetten håller på med sitt "nobody knows where they might end up, nobody knows" ramlar mitt ena ögonlock ner. Svart på ögat. Och det andra faller också.

Och jag tänker på hur fint det är att ha någon att dela allt det här med. Alla vardagar. Vanliga dagar där det inte händer någonting; dagar man inte kommer att komma ihåg om tre år. Dagar då man är lite i skolan, kommer hem och pluggar lite, Telenor ringer och tycker att man ska köpa en ny telefon och skriva under på ett av deras abonnemangspapper, man beställer pizza och sparar en liten bit för att ha lunch till dagen därpå. Att dela en stor del av sitt liv med den enda man någonsin vill dela något med. Och man fattar inte hur man klarade sig utan den personen innan. Vad man gjorde hela tiden. Hur lång tid det kunde gå utan att man pratade med någon.

Hon är min. Hon kommer alltid att vara det. Det bara är så.

15/10/2010

15 okt

Alltså ursäkta om jag tjatar men jag är fortfarande helt förbluffad över hur perfekt Of Machines album As If Everything Was Held In Place är. Det är helt sinnessjukt. I stort sett. Jag måste skynda mig att köpa den på riktig skiva; min skivsamling kan inte leva utan ett så fullbordat album.

13/10/2010

13 okt

I söndags.

13 okt

I morse: såg en västernrulle och käkade två råa ägg som jag knäckte i min bara hand och hällde rakt in i munnen.

Typ.

09/10/2010

9 okt

Redigerad 1 mars 2016:

En vecka sedan.
















Den första bilden har egentligen inte så mycket med det här att göra. Den föreställer mamma och pappa när de läser SN och löser Melodikrysset. Sådant gör de.

I alla fall. Förra lördagen åkte jag, Victoria, pappa och Scilla ut i skogen. Vi skulle plocka svamp. Scilla skulle väl mest lufsa runt, kanske kissa en gång eller två. Inte direkt plocka svamp. Men ändå. Vi tog bilen till pappas omtalade ställe - han utlovade mycket svamp. Gratis mat, alltså. Min kompost-påse ekade av svampbrist (några fjuttiga i botten), men jag skyllde på att jag stod för dokumentation av dagen.

När vi hade gått en stund fick Scilla ett anfall. Typ epilepsi-anfall, eller hjärnblödning, eller något. Hon är gammal och brukar få så ibland. Hon låg och skakade i flera minuter. Vi var inte så långt ifrån bilen, men Scilla är ju en ganska så stor hund så man bär henne inte utan ansträngning, om man säger så.

Det löste sig till slut. Scilla lyckades resa sig efter en stund, och kunde halvkrypa/vingla bort till bilen. Sedan fick hon vila resten av dagen. Så det slutade ju helt okej, liksom. Victoria och jag har för övrigt asabasamycket svamp i frysen nu.

9 okt

Är det bara jag som blir förvirrad av Amanda Bergmans ständiga namnbyten? Från Hajen till Jaw Lesson. Från Jaw Lesson till Idiot Wind.

Eller är det inte byten? Är det bara olika skepnader hon använder? Kommer hon, i sinom tid, att återvända till sina olika alias? Inte vet jag. Jag känner inte henne. Men jag tycker att Hajen var det absolut bästa namnet (jo, det fungerar även utomlands), och jag ser ohälsosamt mycket fram emot Idiot Winds kommande EP.

06/10/2010

6 okt


Morgonen tillbringas med att avnjuta Otem Relliks musik. Perfekt morgon-musik. Snart ska jag cykla till stan, eftersom klassen ska på studiebesök på Corren i dag. I går var vi på 24nt. I morgon blir det SR. Känns nästan som gymnasiet, all over again!

05/10/2010

5 okt

Redigerad 1 mars 2016:



04/10/2010

4 okt

Underoath ska släppa en ny skiva. Jag vet, old news. För vissa. Exempelvis mig. Det är hur som haver inte den nya skivan jag ska skriva om, utan den nya singeln. Illuminator, heter den. Underoath gjorde en, i mitt tycke, rolig reklamkampanj för att påa den nya singeln. På hemsidan kunde fansen under några dagar lyssna på hur singeln byggdes upp - bit för bit. Först kom trummorna ut på hemsidan. Någon dag senare kom basen. Gitarren. Rösterna. Ni fattar. Jag tyckte att det var riktigt bra gjort, intressant liksom.

Om ni känner er sugna på lite schysst musik kan ni slira in på Underoaths hemsida och lyssna på Illuminator. En riktigt bra låt. Ett Underoath utan Aaron "Underbarnet" Gillespie. Det blir spännande att höra hela skivan.