23/09/2011

23 sep

Hur ser mitt liv ut just nu? För det första så har det stora projektet med att skriva C-uppsats precis dragit igång. Jag och Frida har bestämt oss för att återigen skriva tillsammans, och vi har valt att utgå från vår B-uppsats om fans för att fördjupa oss ytterligare inom området fankultur. Vi spånar fortfarande en del gällande exakt vad vi ska göra, men det blir någon form av intervjuer med fans för att ta reda på hur fankulturen inverkar på deras vardag. Exempelvis i form av identitetsskapande, och så vidare. Och så är vi inne på att undersöka Paramores och My Chemical Romances (vi håller oss till samma band som i B-uppsatsen) hemsidor, för att se hur dessa hemsidor eventuellt skapar en fankultur och upprätthåller densamma. 

Visst låter det kul? Vi är pepp, i alla fall. Uppsatsskrivandet håller på hela höstterminen. Tror att inlämning är i början av januari. 

Uppsatsskrivandet ingår i kursen medie- och kommunikationvetenskap 3, och är min så kallade mediefördjupning inför mitt kommande läraryrke. Man kan alltså säga att jag fördjupar mig inom fans (subkulturer) och identitet. Förutom denna kurs läser jag, som jag förmodligen har nämnt, en kurs på lärarprogrammet. Kursen går i stort sett bara ut på att jag ska ha VFU (praktik) i ungefär 8 veckor, planera och genomföra två moment (leka lärare) och därefter skriva en liten rapport utifrån det. Jag har äntligen fått veta att jag ska ha VFU på John Bauer-gymnasiet här i Linköping, på deras medieprogram. Verkar riktigt bra! Ska dit någon gång nästa vecka och träffa min handledare och planera hösten. Men mitt stora projekt just nu i VFU-kursen är att sätta ihop min egen litteraturlista. Tidskrävande, minst sagt. Men även nyttigt. Ska helt klart skriva in det i mitt CV, sedan.

För övrigt är jag galet skatesugen, men känner ingen i Linköping som vill skata med mig så det blir aldrig särskilt mycket av det. Det är sannerligen inte lika kul att åka själv.

22/09/2011

22 sep

Redigerad 28 feb 2017:

Bilder från Nyköping.












22 sep

Så här ser världen ut för tillfället: för ungefär en vecka sedan läckte Neighborhoods. För er som inte hänger med nu så kan jag fräscha upp era minnen genom att upplysa om att Neighborhoods är Blink-182:s nya skiva. Den släpps egentligen inte förrän på tisdag, men läckte alltså ut på nätet ungefär två veckor innan sin release.

Vem som helst kan alltså höra hela härligheten. Men jag är en kvinna med principer. Jag kommer INTE (versalviktigt) att lyssna på Blinks skiva innan den dimper ner i min brevlåda och jag kan lägga den i cd-spelaren och lägga mig själv raklång i soffan och pussa på omslaget och ta ut bookleten och bläddra i den och läsa alla ord i bookleten samtidigt som jag avnjuter skivan. För mig handlar det inte bara om en samling låtar som släpps. Det är en hel upplevelse. Att fysiskt bevittna ett nytt Blink-omslag; känslan av att bläddra i bookleten samtidigt som låtarna spelas. Allt blir större. Allt känns på ett annat sätt när man har den fysiska skivan. Därför köper jag fortfarande skivor. För mig är musik mer än bara en ful mapp med ett gäng mp3-filer.

Hade det varit något annat band - säg Brand New - som hade släppt en ny skiva, då hade jag inte resonerat så här. Då hade jag också gladeligen kunnat ta del av läckaget. Men nu handlar det om Blink-182. De är värda att vänta på. Jag vet att jag kommer att tacka mig själv för att jag väntade på dem.

20/09/2011

20 sep



Peter LeMarc-boxen kostar endast 299 kronor på CDON just nu. Det är sjukt. 299 riksdaler för alla Peters skivor + bonusspår + 2 DVD:er + en bok. Jag slog till! Har en del av skivorna redan, men nu behöver jag ju inte leta mer efter resten. Bara att öppna boxen och välja och vraka. När jag beställde boxen var jag dock lite orolig att skivomslagen skulle vara omgjorda för boxen, men till min stora glädje är det originalomslagen (förutom att de är omgjorda till likadana fodral så att alla ska matcha). Hade det varit speciella box-omslag hade jag fått lite ångest och ändå behövt köpa alla skivor i sina originalfodral. Men nu slapp jag ju det problemet!

För övrigt har jag i dag genomlidit ännu en spy-/diarréhärva. Det kanske inte alla är så intresserade av, men jag tänker berätta ändå. När jag åt frukost fick jag plötsligt ont i magen. Jag kunde därmed inte äta upp, utan fick göra en matpaus. Efter en stund åt jag upp resten, vilket ledde till att jag började må illa. På den vägen var det. Låg sedan däckad både på badrumsgolvet och i sängen, om vartannat. Efter några timmar hade jag en trevlig spysession, då både müslin och kaffet åkte ner i avloppet.

När jag sedan berättade för min mamma att jag har mått illa flera gånger när jag har ätit sa hon att det kan vara en lite värre version av magkatarr. Jag trodde ju tidigare att mina illamående-dagar berodde på min medicin (tetralysal), men den har jag inte ätit på omkring en vecka nu, så det är antagligen inte den. Mamma tipsade om ett receptfritt läkemedel som kan hjälpa mot magkatarr, så den ligger nu redo i medicinskåpet inför nästa anfall. Det är ju inte precis askul att må illa och bli dålig i magen lite nu och då.

Nu ska jag gå och lägga mig. Skönt att jag inte börjar förrän 13 i morgon. Då hinner jag både sova ut och vakna upp ordentligt.

19/09/2011

19 sep

Jag stod i skogen. Jag fick syn på en stubbe täckt av något ljusgult. Gick dit. Ropade till pappa:
- Vad är det för en svamp som ser ut som en tvättsvamp?
- Det kanske är något slags fingersvamp?
- Nej, den har inga fingrar.

Pappa styrde kosan åt mitt håll. På några meters avstånd utbrast han:
- Oj, oj, oj! Det är ju en blomkålssvamp!

Sedan började han bända loss hela svampen från stubben. Och så gick det alltså till härom dagen när jag hittade den sällsynta blomkålssvampen. Vi hittade även omkring femton liter kantareller plus några liter svart trumpetsvamp. Pappa var lyrisk över blomkålen och den svarta hela kvällen. Arkiveras under gratis mat.

09/09/2011

9 sep

Jag bara måste. Tipsa er om en fantastisk kille vid namn Ben Howard. Innan i dag hade jag aldrig hört hans musik. Efter i dag är jag fast. Blev fast på direkten. Depth Over Distance är min favoritlåt hittills. Titta på videoklippet nedan. Studera hans minst sagt originella gitarrstil. Vilken kille!

07/09/2011

7 sep

Jesus Amalia. I går kväll släppte Blink ytterligare en ny låt. After Midnight. En studioversion, alltså. Live har de kört den ett tag. I alla fall så var Blink vänliga nog att låta alla fans ladda ner låten gratis och legalt. Det enda man behövde göra var att besöka get182.com och se till att pricka in numret 182. När jag såg Mark och co annonsera detta på Twitter blev jag så exalterad att jag sprang till datorn och råkade tappa telefonen i bordet när jag väl var framme. Som tur var så överlevde den. Och nu har jag alltså en sprillans ny Blink-låt att njuta av.

Och om bara 20 dagar kommer albumet. Det är svårt att greppa. Det känns overkligt. Att Blink-182 efter nästan 8 år släpper en ny skiva. Ärligt talat har det funnits stunder då jag aldrig trodde att det skulle hända. Jag var på väg att acceptera att jag skulle bli tvungen att nöja mig med de Blink-skivor som redan fanns här i världen. Men nu. En vändpunkt. Ny luft i mina lungor.

01/09/2011

1 sep


Så här ser de ut: mina nya objektiv! Den lilla grejen som syns till vänster är ett Holga 60mm f/8. En riktigt plastig grunka som givetvis inte har en respektabel bajonettfattning och ingen autofokus (den kostade ju bara 249 pix, liksom). Har testat den en del och är nöjd hittills!

Till höger ser ni mitt nya 50mm. Har bytt upp mig från f/1.8:an till 1.4:an. Mycket nöjd hittills! Känner att det verkligen var värt pengarna. Kommer att ha mycket glädje av det framöver!

Nedan bjuder jag på några bilder jag har tagit med Holga-objektivet.