13/07/2014

13 juli










Den 30 december 2005 registrerade jag mitt konto på Last.fm och började scrobbla. I dag hittade jag ett roligt printscreen-tillfälle: 123 456 scrobblade låtar sedan den där vinterdagen under mitt första gymnasieår.

För er som inte är så insatta i Last.fm: man har en sida där låtar man lyssnar på registreras (låtar scrobblas, alltså). För min del är det när jag lyssnar på musik i datorn, Spotify, ibland på Bandcamp och liknande sidor och nu de senaste åren allt jag lyssnar på i min iPhone. För att låten ska scrobblas måste man ha lyssnat på minst 50 % av den.

Alla som vill kika in på min Last.fm-sida kan klicka här.

06/07/2014

6 juli

Vänligen arkivera följande under Pensionärsliv:

I går åkte Victoria och jag till Drottningholm. Där drack vi termoskaffe och åt en hel påse gifflar. Slut på berättelse.

04/07/2014

4 juli
























Till alla som har Netflix vill jag bara rekommendera följande: dokumentären Jesus Camp. Omslaget ser inte mycket ut för världen, men det här var verkligen den ruskigaste rullen jag sett på flera år. En massa amerikanska ungar hjärntvättas av vuxna på något slags kristet läger. Otroligt sorgligt att se.

02/07/2014

2 juli






















Jag rotade runt i ytterfacket på min ryggsäck. Letade efter ett litet kort där det står vilka bläckpatroner som passar vår skrivare. Kom på att jag förmodligen har lagt kortet i min gamla plånbok, bara för att det inte ska ramla ut eller så. Jag öppnade plånboken som jag aldrig använder. Den bara ligger där i väskan av någon oförklarlig anledning. I plånboken hittade jag två femhundralappar. TVÅ femhundralappar. Tusen pengar! Rubriken lyder alltså: "Arbetslös hittade gömda pengar". Varför har jag hela tiden haft dessa pengar i plånboken? Varför har jag över huvud taget ens tusen kronor i lösa pengar? Varför har jag glömt bort pengarna? Spelar ju mindre roll nu. Blev så lycklig över detta fynd.

I plånboken hittade jag även några ytterst rimliga bilder: en på mig, en på Therése, en på Bob Hansson och en på Laleh (den sistnämnda med bildtexten "Laleh har gjort det igen"; exakt vad Laleh har gjort igen är dock högst oklart). Frågor på det?

01/07/2014

1 juli

Fler bilder från när Eva, Elin och Malin var här i början av juni.




Fika!


Våra nya favvomuggar, som vi köpte hos Mimmi.


Elin busade med Frances och imponerades av hennes höga hopp.














































Eva!