27/09/2016

27 sep

Trött efter en lång dag på jobbet som jag fyllt med: organisera biblioteket, planera lektioner, ha lektioner, hjälpa elever med saker utanför lektionstid, ha möten, bedöma texter och skriva återkoppling på texter. Hade egentligen lust att skriva något i min musikblogg i kväll men huvudet dunkar som vid kaffebrist så därför släcker jag ner den här skärmen, brygger en kanna och läser en bok tills jag somnar. Inte helt fel, det heller.

21/09/2016

21 sep

när paraden har tystnat i fjärran
och klockor och sånger vikt av
fylls salen upp med kristaller
som du lämnade kvar
när allt man försöker att säga
finns i en tyst minut
världen är full av kristaller
och aldrig mer som förut

Laleh - Kristaller
























18/09/2016

18 sep

2013: Orange Is the New Black är allt alla pratar om och man sträckkollar säsong 1 så att den är slut inom två dygn och sedan gråter man för att man måste vänta ett helt år innan säsong 2 kommer ut. I ren desperation börjar man se om säsong 1 för man har ännu inte hittat något sätt att överleva sina dagar utan seriens närvaro.

2016: Säsong 4 släpps och man somnar av tristess redan innan andra avsnittet har tagit slut. Ett par månader senare har man fortfarande inte sett klart säsongen eftersom den är bland det tråkigaste som har skrivits sedan tv-tidens begynnelse. Till slut tvingar man sig själv att se de sista avsnitten på säsong 4 bara för att bli av med skiten.

Som ni förstår betyder "man" "jag".

Nu kommer några spoilers angående säsong 4:























Kort recap av OITNB säsong 4:
inget händer
inget händer
inget händer
en karaktär kommer tillbaka men försvinner direkt igen
inget händer
en person mördas
inget händer
inget händer
inget händer
inget händer
inget händer
alla backstorys hittills har handlat om de mest ointressanta karaktärerna, som man fullkomligen skiter i
inget händer
fortfarande inget som händer
inget händer
inget händer
en person till mördas
inget händer
inget händer
en del out of character-saker händer vilket gör en irriterad
säsongen slutar mitt i en helt ospännande scen


14/09/2016

14 sep

Just nu hos oss: Vi skulle äta lax med chimichurri. När vi öppnar laxförpackningen (färsk fisk) luktade fisken prutt. Det har vi aldrig varit med om innan, men bestämmer oss ändå för att tillaga fisken i ugn innan vi fattar vidare beslut. Hackar allt och fixar tillbehör. Tar ut laxen ur ugnen och känner en mycket svag pruttlukt. Smakar en bit av fisken. Oroar oss ganska mycket och jag säger åt Victoria att ringa sin mamma för råd. Hon meddelar att hon inte hade ätit den.

Slänger laxen och går till närmaste thaiställe.

09/09/2016

9 sep

Obegripligheter del 23:

Apropå Microsoft i ett nötskal: Jag har nyligen fått en dator med Windows 10 på jobbet, och förundras dagligen över Windows häpnadsväckande osmidighet. Jag har all respekt och förståelse för att gamers och folk som älskar att mixtra med datorer inte vill överge sina PC-burkar, men att andra påstår att Apple är "svårt att förstå" eller "dåligt"... Va? OS X är genomtänkt, användarvänligt och stilrent. Vad mer kan en vanlig person begära?

Nu till den senaste obegripligheten i Windows-världen. Jag skulle ändra några inställningar i datorn på jobbet och så länge jag höll mig i den vanliga Inställningar-menyn såg allt helt okej och någorlunda flashigt - för att vara Windows - ut. Sedan skulle jag in på avancerade inställningar varpå denna gräsliga syn uppdagades:



















Jag förstår verkligen inte! Hur kan Microsoft-folket ha kommit överens om att det är okej att denna Windows 97-look hänger kvar, inte alltför djupt gömd i 2016 års upplaga av ett operativsystem?! FÖRKLARA FÖR MIG! En seriös designer skulle väl hellre skjuta av sig ett finger än att låta detta passera? Jag kan inte sluta undra över vad det är för människor som jobbar för Microsoft. Med tanke på detta åldriga utseende måste det ju vara a) en halvpensionerad kattuppfödare som fortfarande kodar hemsidor som vore det skunk.nu tidigt tvåtusental (exempel 1, exempel 2, exempel 3) eller b) en av de hipsters som envisas med att kalla ett område på Söder för SoFo (snälla, sluta!) och avsiktligt retrokodar hemsidor så att de ska se så där sarkastiskt fula ut.

Kom igen, Microsoft. De måste rycka upp sig snarast. Jag kan inte tänka mig att de vill framstå som lata, vilket ju tyvärr blir följden av en fulruta som den ovan. Säga vad man vill om Apple men de lämnar inget åt slumpen och det om något är väl eftersträvansvärt inom teknikvärlden?

03/09/2016

3 sep