Filmjölksbröd (gott, billigt, enkelt - mitt favvo!)
Till två bröd:
6 ½ dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö (välj helst krossade linfrön)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
2. Häll degen i två smorda, avlånga formar, ca 1 ½ liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 minuter innan de stjälps upp och får kallna på galler.
(Receptet kommer från Allt om Mat nr 2, 2008.)
3 comments:
gott:D
Martha Stewart släng dig i väggen?
ÅH VAD JAG ÄLSKAR DIN BLOGG SOM ÄR SCHIZOFREN!
(Googlade, och jag stavade rätt)
Post a Comment