14/01/2010

jan 14

Det har varit en fuktgubbe här. Det är inte alls så suspekt som det låter. Han var helt enkelt en alldeles vanlig medelsvensson i arbetarbyxor och mörk collegetröja. Han gjorde en fuktmätning i vårt vardagsrum. Vi har nämligen lokaliserat lösa parkettplattor och spruckna golvlister. Och det är ju inte helt okej. Det tyckte inte fuktgubben heller. Han sa att man måste göra något åt det. Antingen lägga nytt golv i hela vardagsrummet, eller så lägger man nytt golv just där fukten har varit och slipar sedan golvet i hela vardagsrummet. En golvfirma ringer upp oss, sa fuktgubben.

Detta innebär att vi måste evakuera hela vardagsrummet. Alla möbler (det är ju som tur är inte alltför många än så länge) måste tryckas in i sovrummet och kanske något litet i köket. Vi funderar på om vi ska bosätta oss i Nyköping den tid det tar för golvfirman att fixa vårt golv. Hoppas att vi får helt ny parkett.

Förresten hade vi ju en minibesiktning här i tisdags. Vi ska få omtapetserat i sovrummet. Vi hoppas på att kunna välja en röd tapet. Och i morgon kommer pappa hit, för vi ska köpa målarfärg till köket. I köket blir det något slags vit kulör. Nästa vecka ska vi måla, har vi tänkt. Efter min tenta.

2 comments:

B. said...

Åh men nice! Helrenovering? :)
Är det en hyresrätt?

bea said...

japp, med skitsnåla hyresvärdar! tur för oss att folk som inte är anställda av hyresvärden kommer hit och tittar på golv osv :P