06/12/2015

6 dec

Efter att ha lyssnat på Anti-Flag i runt tolv år har jag nu äntligen sett dem live. Ett av mina starkaste högstadieminnen är när jag och Freddi satt vid Trosas lilla skateyta som låg precis intill skolan och försökte bestämma oss för vilken av Anti-Flags låtar Punk By the Book och 911 For Peace som är bäst. Varför minns jag denna stund så väl? Jag har ingen aning. Vissa tillfällen etsar sig väl fast i huvudet utan att vi vet varför. Kanske är de extra betydelsefulla. Kanske finns ingen särskild anledning. Hur som helst tog jag mig till Debaser Strand den där torsdagskvällen och lyssnade tillsammans med några hundra andra personer på ett av världens mest kända och mest ödmjuka punkband.

The Homeless Gospel Choir var ett av förbanden. Gör sig hundra gånger bättre live än på skiva. Och då är skivorna ändå riktigt bra.

Mot slutet av spelningen flyttade Chris No. 2 (på bilden) och Pat Thetic (syns inte på bilden eftersom han satt vid sitt trumset under Chris) ut på golvet.

Efter spelningen gick Justin Sane runt och kramade folk som ville kramas. 

Anti-Flag spelade varken Punk By the Book eller 911 For Peace under kvällen, till min förtret. Jag kan förresten fortfarande inte bestämma mig för vilken av de låtarna som är bäst.

No comments: