29/04/2014

29 april

I helgen som var åkte jag och Victoria till Linköping. Vi bodde på hotell en natt för att hinna träffa så många östgötar som möjligt. På lördagseftermiddagen träffade vi Emelie (se bild). Då fikade vi i solen och pratade om saker som händer i våra liv. Som man gör.

På lördagskvällen var vi hemma hos Emma och Simon. Där gosade vi med deras kissemissar Melker och Folke och åt en massa god mat (mexikanska tacos och värsta mumsiga chokladtårtan till efterrätt). Tyvärr glömde jag ta en bild på denna myskväll. Ni vår väl ha överseende.

Det blev söndag morgon. Victoria och jag traskade ner till hotellfrukosten med höga förhoppningar. Men så blir det ju som det oftast blir: man orkar inte äta mycket mer frukost än vanligt, no matter how much man vill. Jag såg dock till att fylla på mig en smula mer än vanligt, så här såg mitt intag ut: två frallor, en tallrik yoghurt med flingor, två koppar kaffe, lite färsk melon, en kaka. 

Lite senare på söndagen kom Lauren ner till stan och gjorde oss sällskap. Vi käkade lunch och som grädde på lunchmoset unnade oss jag och Lauren var sin yoghurtglass (se bild) på något nytt ställe i stan. Ett sådant där som är så poppis just nu, ni vet, där man ska ta egen glass och sedan fylla på med en massa valfria toppingar. Otroligt gott men i dyraste laget, visade det sig. Jag tog en lagom stor dos vanilj- och chokladglass, toppat med cirka en matsked mango och lite rostad kokos. 64 riksdaler fick jag punga ut med för det. Men det var ju bara att betala och se glad ut (vilket jag så klart gjorde när jag upptäckte hur lyckad min kombo blev). Så satt vi i en park i Linköping och åt våra glassar och snackade skit och njöt av solen.

Att helgen var bra behöver väl knappast påpekas? Så baotaskönt också att slippa Alfons och Frances en natt. Okej, inte för att Alfons är jobbigt på nätterna, men Frances. Herregud. VARNING till alla som funderar på att skaffa katt: man får aldrig mer i hela sitt liv sova en hel natt ostörd. Jo, okej, typ en gång i månaden kanske. Frances väcker oss vid fyrasnåret varje morgon och är sedan vaken i flera timmar, vilket innebär att man själv bara sover korta stunder till och från tills det är dags att gå upp. Fatta att det var skönt för oss att bo på hotell.

Nej, nu avslutar vi med något roligt. En bildkavalkad!


För en vecka sedan var Annika hemma hos oss och åt middag. 


Frances.


Jag köpte nya skor och fick världens blodblåsor på lilltårna av att använda dem. Väntar nu på att blåsorna ska torka ut så att jag kan fortsätta min process att mjuka upp pjucken.


No comments: