01/03/2009

march 1

Jag är barnvakt. Åt Scilla, alltså. Man kan säga att Scilla är min lillasyster. Vi adopterade henne för kanske 9-10 år sedan, från något samhälle utanför Eskilstuna. Scilla är svart, hårig och har sju syskon. Eftersom mamma och pappa är i hufvudstaden och firar två stycken 50-åringar samt går på konstutställning är jag alltså nu barnvakt åt Scilla.

Scilla var inte mycket till sällskap i går kväll. Jag hade tänkt mig att vi skulle äta lite god tacos och se en mysig film. Scilla sov ända tills jag nästan hade ätit färdigt, sedan vaknade hon, attackerade soffbordet med sin tunga, slickade upp ett kryddmått spilld köttfärs och satt sedan och tiggde tills hon fick sin beskärda del av middagen. Efter det ville hon gå ut på en kort promenad till ån, och när vi kom in igen gick hon och la sig för natten. Då var klockan kvart över åtta. Så jag fick sitta ensam och se film (My Blueberry Nights - bra och mycket snygg film).

Klockan halv fem på morgonen reste sig Scilla ur sin säng, kom in till rummet där jag sov och körde upp en smutsig Scilla-handduk i ansiktet på mig. "Amen Scilla, klockan är halv fem, vi kan inte gå upp nu", sa jag men Scilla bufflade på mig med sin nos och ville väl typ säga att hon var kissnödig. Jag fick snällt gå upp ur min varma säng och släppa ut Scilla på gräsmattan. När hon kände sig nöjd gick vi och sov igen.

Jag sov lagom gott till dess att Scilla återigen kom in till mig. Klockan hade blivit halv åtta. Denna gång bar Scilla inte på något, i stället försökte hon smöra till sig lite frukost genom att slicka mig i ansiktet och håret. Jag vände mig om. Då hämtade Scilla mina strumpor, tog dem i munnen och gick ut ur rummet. Eftersom jag inte hade någon lust att börja dagen med en strumpjakt var jag tvungen att gå upp och gå efter henne för att se var hon la strumporna. Nu har vi båda ätit frukost, jag har även läst DN och duschat. Eftersom mamma och pappa har en massa god lyxmat åt jag jättemycket till frukost. Allt dyrt tog jag av. Det gäller ju att passa på.

Nu ska jag gå ut med Scilla och försöka hinna plugga lite innan Sandra kommer hit på en fika.

No comments: