14/01/2012

14 jan

I morse vaknade jag inte bredvid en student, utan en livs levande sjuksköterska! Grattis till examen, älskling! Vi åt scones-brunch och drack en kanna te. Till det såg vi filmen Life As We Know It (förutsägbar dramakomedi, det vill säga lagom underhållning när man är seg). Vi hade planerat att slappa hela dagen, en plan som förstördes av Alfons. Han upptäckte nämligen, dagen till ära, att han kan krypa in under badkaret. Där hittade han en massa rakhyvlar och annat som har tappats ner under åren. Vi har inte städat där sedan vi flyttade in här. Dammigt som bara den och allmänt äckligt. Så det var bara att ta av sig strumporna, kavla upp mjuksbyxebenen och städa upp skiten. Har han väl upptäckt att han kan krypa in där lär han ju inte sluta med det, precis.

Att städa under badkaret var inte alls roligt. Hela golvet under badkaret var täckt av en mörk dammsörja, och under dammsörjan var ett brunt, slemmigt lager av okänd sort. Slafset torkade jag upp så gott det gick med diverse trasor och hushållspapper. Sedan drog jag upp en hel del hårbollar ur avloppsbrunnen. Otroligt härlig sysselsättning.

Dagens tips är alltså: städa under badkaret ofta för att slippa uppleva det jag fick uppleva i dag. Att låta bli att städa där på två år är inte en bra idé. Från och med nu ska jag bli mer noggrann med att torka där under med en trasa lite då och då.

Men nu ska jag hoppa in i duschen. Om ungefär en timme kommer Emma och Simon hit. Då blir det middag och så lite kortspel. Och Alfons-mys, så klart.

No comments: