18/12/2012

18 dec


Sitter och lyssnar på blinks nya EP Dogs Eating Dogs. Den släpptes i dag. Fem sprillans nya blink-låtar som man kan njuta av resten av sitt liv. Det enda lite tråkiga med EP:n är att blink endast valde att släppa den digitalt. Det finns alltså ingen fysisk upplaga. Tråkigt för oss som gillar att köpa skivor och ha ett skivkonvolut att göra fettiga fingeravtryck i och bläddra i fram och tillbaka tills häftstiften börjar lossna. Men de ville kanske få ut hela kalaset innan jul och så (med tanke på jul-hysterin som härjar på deras hemsida plus att låten Boxing Day är lite julig), och då hade de helt enkelt inte hunnit fixa fram en fysisk skiva.

Hur som helst. Skitbra låtar har blink pillat ihop. Låtarna skrevs och spelades in under väldigt kort tid, tror att det bara har tagit ett par eller kanske tre månader. Och den här gången har killarna faktiskt sammanstrålat allihopa i en och samma studio för att spela in. Inte som på Neighborhoods, när de spelade in mycket från olika ställen i världen och mailade och grejade. Jag gillar i och för sig Neighborhoods ap-mycket, men det blir ändå en helt annan känsla i musiken när bandet har umgåtts och peppat varandra under inspelningsprocessen. Det faktum att man som lyssnare vet att bandet har befunnit sig på samma fysiska plats under inspelningen tillför något till låtarna, helt enkelt.

Om någon är sugen på att höra dessa ljuvliga ljud så går det bra att köpa EP:n här för endast $4 (typ 26 pix - fatta vad billigt!). Och ofta man inte är sugen på att höra nya blink-låtar, liksom. Det enda (?) gamla hederliga punkrock-/pop-punk-bandet som har åldrats med stil och utvecklats utan att låta skit/intetsägande/som om de befinner sig i en avgrundsdjup ålderskris. Själv köpte jag EP:n två gånger. Sådan är jag. Vill att Mark, Tom och Travis snabbt som sjutton ska skrapa ihop sina intjänade slantar för att låsa in sig i en studio och skriva en ny fullängdare. Väntar ständigt på ett mästerverk à la blink-182-skivan.

No comments: