24/01/2009

jan 24

LÄRARE HAR DET TUFFAST PÅ JOBBET

Så lyder en rubrik i gårdagens Extra Östergötland. I ingressen står det: "Utsätts du för höga krav på jobbet samtidigt som du har små möjligheter till inflytande och kontroll? Då är du sannolikt lärare - de har Sveriges sämsta psykosociala arbetsmiljö, enligt tidningen Du och jobbet."

Vidare skrivs det i artikeln att mer än var fjärde gymnasielärare jobbar under hög anspänning (det vill säga höga krav i kombination med lite inflytande). "De som arbetar under hög anspänning riskerar sämre hälsa och löper större risk att drabbas av olika sjukdomar", skriver Extra Östergötland. Detta känns ju väldigt bra för mig, som inte bara ska bli lärare utan givetvis just gymnasielärare. Fattas bara att de skulle ha skrivit att svensklärare har det allra värst. Så nu vet ni vad jag har att vänta av min framtid. Ohälsa och diverse sjukdomar. Woho.

Men jag är inte ensam i denna misär. Extra Östergötland fortsätter sin artikel med att skriva att andra yrken som ligger högt på listan bland andra är sjuksköterskor, försäljare av dagligvaror samt lastbils- och långtradarförare. Så nu är vi två, Victoria!

Källa: Extra Östergötland, 23 januari 2009.

1 comment:

Anonymous said...

Ja då är vi två lilla du:)