13/05/2013

13 maj

Victoria och jag har var sin ny grej. Jag använder ordet "grej", för jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Inte direkt ett intresse. Inte en hobby. Bara var sin ny grej att ägna oss åt, helt enkelt. Här är Victorias nya grej:

Hannah och Amanda. Som ni ser är det ju absolut inte två "grejer" det handlar om, utan helt vanliga människor. Två honor, alltså. Som heter Hannah och Amanda. Exakt vad de är kända för har jag ingen aning om, men tydligen har de både tv-program, poddar och tidningar på meritlistan. Så Victoria lyssna/kollar/bläddrar igenom en massa av deras grejer. 

Min nya grej, däremot, är följande:
Ellen DeGeneres och Portia De Rossi. Inte heller här handlar det egentligen om "grejer", utan två helt andra honor. Amerikaner. Eller ja, Portia är ju från Australien men jag antar att hon även är amerikansk medborgare nu för tiden. Men vad är då så kul med Ellen och Portia? Ja, behöver man ens ställa frågan? Ellen är ju en av de roligaste människorna som travar runt på jorden, så där behöver man väl inte säga så mycket. Och Portia blir ju automatiskt rolig för att hon är gift med Ellen. Så funkar det ju, liksom. Den senaste tiden har jag tittat på massor av Ellen-klipp på YouTube. Hon är en sådan människa som man (jag) vill bli kompis med. Ha som granne, typ. Så att man kan gå över på en kopp kaffe, eller något. Det jag gillar allra bäst med Ellen är hennes budskap om snällhet. Ni som har sett hennes program har väl hört hur hon i slutet säger "Be kind to one another"; är inte det där med snällhet sjukt underskattat? Jag minns när vi i fyran eller så skulle säga bra egenskaper om varandra, eller om det var människor i allmänhet. Sak samma; bra egenskaper skulle i alla fall lyftas fram. Någon sa "snäll", och då sa vår ena lärare "Snäll? En kossa kan ju vara snäll!" Som om snällhet liksom inte var värt något. Som om det var en så enkel, självklar egenskap att den inte ens skulle lyftas fram. Läraren fick det att låta som att om någon säger till en att man är snäll, då har man inte gjort tillräckligt intryck.

Jag håller inte med om det där. Det är nog därför jag gillar Ellen. Snällhet är värdefullt. Snällhet känns, på något sätt, bortglömt. För om alla bara var lite snällare mot varandra, skulle inte hela omgivningen då vara bättre? I snällhet ligger ju nämligen så mycket annat inbakat. Rättvisa, jämlikhet, hjälpsamhet. Medmänsklighet, över huvud taget. Be kind to one another. Jag tror verkligen att det ligger något i det.

Men nog om snällheten. Vill man ha något att drunkna i så finns det hur många Ellen-klipp som helst på YouTube. Hon har väl haft den där talkshowen i tio år nu, eller så, så man kan säga att det är ett helt hav av klipp. Förutom klippet med Ellens och Portias fashion face-off som jag la upp härom veckan så är det här några roliga grejer att kolla in:Här är en gullig unge som heter Kai. En bit in i klippet sjunger han Bruno Mars-låten When I Was Your Man för Ellen. Vill man bara se sången (och det vill man!) så kan man spola fram till 2:30. Fast innan det berättar Kai bland annat om när han träffade Bruno Mars, och det är också en rolig historia. 
Det här är också roligt. Kate McKinnon gjorde en Ellen-sketch i Saturday Night Live. Så först kollar man på det här klippet, där Ellen pratar om det och där man får se lite av sketchen. Sedan kollar man på...
... det här! Kate McKinnon är gäst hos Ellen, och det verkar vara ett av de nervösaste ögonblicken i Kates liv.
Sedan har vi även det här klippet (jag tänker inte ens be om ursäkt för denna klipphärva. Ni får skylla er själva, som läser min blogg!). Som födelsedagspresent till Portia gjorde Ellen och några till en liten pjäs över hela Portias liv.
I det här klippet visar Ellen en Match.com-profil hon har skapat åt sin mamma.
Annars är det här roligt, också. Innan Portia skulle vara gäst hos Ellen för första gången ville Ellen förbereda henne lite, så att det hela skulle verka naturligt.

Ja, som ni förstår så skulle jag kunna hålla på så här, och rekommendera klipp efter klipp, väldigt länge. Men då skulle ni ju tröttna. Hur man nu kan tröttna på Ellen. Är det ens möjligt? Tror inte det. Men visst är det bra ändå, att Victoria och jag har var sin ny grej att ägna oss åt? Man måste alltid ha något att sysselsätta sig med. En sak som är extra bra för mig, med tanke på allt ovanstående, är att vi även har börjat titta på Ally McBeal. Tv-serien, alltså. Vi har inte ens sett klart första säsongen än, men senare kommer Portia att spela någon, om jag har förstått det hela rätt. Och vi ska även ge Arrested Development en chans, ännu en serie där Portia är med. Fast det visste jag faktiskt inte direkt när jag började kolla upp den serien. Vi har sett två avsnitt hittills, och det var ganska kul. Blir säkert bättre när man har kommit in i handlingen lite mer!

2 comments:

Victoria said...

Det var en väldigt liten del till min "grej" tycker jag;) haha

Elvira said...

Jag minns att jag verkligen hatade att bli kallad "snäll" som yngre. Mycket hade nog att göra med precis det du beskriver, att det finns många som nedvärderar den egenskapen.
Och Ellen är helt underbar! Önskar också att jag kunde få ha henne som granne/vän.