17/06/2013

17 juni

Nu blir det förmodligen tyst i bloggen ett par veckor. I morgon åker jag och Victoria till ön Zakynthos i Grekland och letar havssköldpaddor i havets gömmor på heltid (100 %). Okej, kanske inte riktigt 100 %. Men nästan. Jag ska se en sköldpadda innan jag åker därifrån, så är det bara. Jag har ju trots allt två veckor på mig att hitta en.

Möjligtvis kommer någon form av blogguppdatering om jag någon gång lyckas hitta gratis wifi på något grekfik eller så. Men de har det ju inte så bra rent ekonomiskt där nere i Grekland, så I don't blame them if they inte har wifi. Så klart. Men jag ska nog klara mig utan telefonen. Ja, inte själva telefonen, alltså, utan internet. Telefonen kan jag självklart inte leva utan, vad tror ni liksom? Jag har fullproppat telefonen med musik och ett helt gäng poddar, så den ska nog kunna underhålla mig ett bra tag. Mitt och Victorias största (i-lands-)problem i går var förresten "Räcker det verkligen att ha med sig tre böcker var på semestern?!" Det funderade vi över till och från under hela dagen. Stora bekymmer man har. (Det slutade med att vi nöjer oss med tre böcker var. Min första blir en Paul Auster.)

Jag har även bestämt mig för att endast ta med ett objektiv på den här resan. Gulp! Brukar i vanliga fall ta både 50 mm, 18-55:an och mitt fisheye. Men nu bestämde jag mig för att prova något nytt: att resa lätt. Det är nämligen rätt så tungt att släpa på en massa objektiv dagarna i ända, särskilt om man som jag tycker om att promenera mycket. Så nu kör jag på bara 50 mm/1.4. Eller okej, lite har jag fuskat. Slängde ner mitt lilla, plastiga 60 mm Holgaobjektiv. Tänker att det kan funka bra i ett så pass soligt (det vill säga ljust) land som Grekland.

På återseende!

1 comment:

Sandra Nordin said...

de hade mycket gratis wifi när vi var på rhodos! till skillnad från nypan, här ska det betalas för allt minsann