18/04/2011

18 april

Äntligen vet Frida och jag vad vi ska skriva om i vår B-uppsats! I dag frågade vi vår lärare vad han tycker om idén och han tycker att den låter rolig och bra. Då kan vi alltså köra på! Vi har inte upplägget helt klart för oss än, men kortfattat ser idén ut så här:

Vi ska skriva om fankulturen kring två rockband. Vi har valt ett band med en kvinnlig frontfigur och ett med en manlig (banden är Paramore och My Chemical Romance). Det vi kommer att göra är att studera två forum på nätet där fans diskuterar dessa frontfigurer. Det vi mer konkret kommer att titta på är hur fansen kommunicerar med varandra, och vilka ämnen de väljer att ta upp. Dessutom kommer vi att studera hur frontfigurerna kommunicerar med sina fans (via sina Twitter-sidor), och vilka ämen de i sin tur väljer att ta upp. Vidare kommer vi att se om det finns några skillnader eller likheter i hur fansen diskuterar frontkvinnan respektive frontmannen (genusperspektiv, alltså). Vi kommer även att försöka ta reda på vad fansen kan få ut av att vara en del i en fankultur.

Är riktigt peppad på att börja med arbetet! Tror att det kan bli riktigt roligt när vi väl är igång. Nu när ni har läst detta ljuvliga inlägg kan ni ta chansen att njuta av Paramores fina The Only Exception (tryck play på stört!). Jag är inget stort Paramore-fan, men den här låten har verkligen blivit en favorit. Vilken jäkla pipa hon har, den där Hayley!

2 comments:

Victoria said...

skönt för er, inte lika roligt när det sen drar igång, haha!

B. said...

Roooligt! Och väldigt ambitiöst, måste jag säga! Ni kanske får det lite stressigt om ni ska titta på två sorters kommunikation, plus ur ett genusperspektiv. Men ni kanske jobbar snabbt som galningar eftersom ni är peppade. :)

Nu ska jag fundera ut frågor till frågestunden...