04/03/2012

4 mars

Söndag. Dagen inleddes med att Victoria gick upp och gjorde i ordning frukost. Själv låg jag kvar i sängen och gosade med Alfons; han kurrade som en puttrande motorbåt på Trosa-ån. Jag visualiserade en långfrukost framför Nyhetsmorgon med DN Kultur i högsta hugg. Så blev dock inte fallet. Nej. I dag var det tydligen Vasaloppet, och kring detta har Victoria tydligen stränga traditioner. Vasaloppskanalen ska stå på non-stop till dess att förste man och första kvinna har åkt över mållinjen. Så fick det alltså bli. Söndagskaffe och Vasaloppet. Det var ju inte fy skam, det heller.

Efter långfrukosten gick vi på en promenad. På väg hem handlade vi mat och hämtade ut Winnerbäck-biljetterna. Han ska nämligen spela hem-hemma i höst. Hem-hemma är stort. Episkt. För Winnerbäck innebär hem-hemma att han inte bara spelar i Linköping, utan närmare bestämt i stadsdelen Vidingsjö. Där växte han upp. Där åkte han på sin åttiotalsskateboard längs med de rensopade asfaltsgatorna; där satt han på en brassestol i sommargräset och drack saft; där satt han i pojkrummet med Anders "Anders och Måns" Johansson och utbrast: "Nej, för sjuttsingen! Om man skulle ta och starta ett punkband!", varpå Anders lyriskt började studsa i Lasses säng och skrek: "Ja! Ja! Ja! Snoddas ska vi heta!"

Nu fantiserar jag så klart bara. Men så där skulle Lasses barndom ha kunnat se ut. Herregud, man har väl verklighetsförankring. Poängen är i alla fall att Winnerbäck ska ha en konsert i just Vidingsjö. Och den ska jag bevittna. Det kommer att bli så fint.

1 comment:

Victoria said...

Det var en mysig dag:)