14/05/2011

14 maj

Det här är så episkt att ord saknas. Tony Hawk, 43 år, landade en 900 i dag som avslutning på showen i Cloetta Center. För er som inte är så insatta kan denna information sättas i ett större perspektiv: en 900 innebär att man snurrar två och ett halvt varv i luften. Endast 5 skateboardåkare har landat tricket (i tävling eller på film). Tony Hawk säger att han har landat 900 omkring 40-50 gånger. Sällsynt, alltså.

Hela härligheten finns redan upplagd på internet: klicka här.

I övrigt var kvällen fantastisk. De här skateboardåkarna deltog: Tony Hawk, Neal Hendrix, Mitchie Brusco, Jocke Olsson, Sam Beckett och Jesse Fritsch. Dessutom var två av världens bästa inlinesåkare på plats, nämligen bröderna Yasutoko.

Victoria och jag hade bra sittplatser långt fram, men jag gjorde även ett gästspel bland ståplatserna för att fota lite mot slutet. Vi stötte för övrigt på både Karolina och Sara på Cloetta. Karolina hade fullt upp med att intervjua folk om deras intryck av Linköpings skatevecka, men hon hann avnjuta lite av Yasutoko-showen med oss. Sara stötte jag på i pausen. Hon jobbade i kiosken och bjöd på läsk. (Tack!)

1 comment:

Victoria said...

De var sjuuukt duktiga!